Тарт татін з грейпфрутовим сиропом та гвоздикою

Тарт татін з грейпфрутовим сиропом та гвоздикою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • грейпфрутовий сироп 200 мл
  • Цукор 140 г
  • Кукурудзяний крохмаль 1 чайна ложка
  • Вершкове масло 20 г
  • Бездрожжеве листове тісто 250 г
  • Яблуко 3 шт
  • Гвоздика до смаку

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Розігріти духовку до 180 градусів.

 У невеликій сковороді нагріти 40 г цукру до темно-золотистого відтінку, додати масло|мастило| і розмішати масу. Томити, помішуючи, на невеликому вогні 4-5 хвилин, поки карамель не потемніє. Слідкувати, щоб вона не підгорала.

Розкотити тісто завтовшки 3 мм, вирізати диски на 2 см більшого діаметру, ніж форма. Почистити і нарізати часточками яблука.

У порційні форми (або одну більше) вилити вершкову карамель, викласти яблука, накрити тістом, так щоб краї тіста можна було заправити всередину. Відправити до духовки на 20 хвилин (або до готовності тесту).
Дати пирога трохи охолонути. Якщо бачите, що під час приготування вийшло багато сиропу, його можна злити в окрему ємність, щільно притримуючи дно пирога. Для подачі готового пирога: накрити форму тарілкою та різко перевернути, полити грейпфрутовим сиропом.

Залишити відповідь