ІНГРЕДІЄНТИ:
- Пшеничне борошно 7 столових ложок
- Цукор 1 столова ложка
- Сіль ½ чайні ложки
- Сметана 1 банка
- Сода 1 чайна ложка
- Ваніль ½ чайна ложка
- Куряче яйце 2 штуки
- Вершкове масло за смаком
- Кленовий сироп за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Розігрійте млинцеву сковороду на маленькому вогні.
У мисці змішайте борошно, цукор, соду та сіль. Зверху викладіть сметану та дуже акуратно перемішайте.
В іншій мисці збийте яйця з ваніллю і введіть в сметанну масу.Акуратно перемішайте, не використовуючи міксер.
Розтопіть приблизно 1 столову ложку вершкового масла|мастила| в сковороді і налийте 0,25 склянки тіста. Розрівняйте по всій поверхні і смажте 2 хвилини до золотистої скоринки, потім переверніть і готуйте ще хвилину. Повторіть те саме з тестом, що залишилося.
Складіть млинці чаркою і подавайте, поклавши зверху шматочки вершкового масла, кульки ванільного морозива та щедро полив кленовим сиропом.